marți, 4 decembrie 2012

Plansul bebelinei

Bebelina noastra la aproape trei saptamani plange din urmatoarele motive -90% FOAME; 10% colici/gaze.
La inceput era numai foame. Simplu de rezolvat. Stii ca din doua in doua ore trebuie sa prestezi lapte, indiferent de sursa, numai sa se linisteasca bebele. Daar...deja din a doua saptamana se mai schimba lucrurile, plansul este si de colici. Cu toate ca se spune ca apar doar de la o luna incolo..la noi au aparut mai devreme. Manifestarea apare de obicei in a doua parte a zilei, dupa alaptare (indiferent ca este la san sau la biberon).
Cum stii ca bebelusul plange de colici si nu de foame? 
Cel mai simplu este sa-i oferi o suzeta, daca se repede sa suga si-si duce manutele la gura, e clar foame. Daca insa suzeta este scuipata cat colo si oracaiala este puternica, insotita de agitarea picioruselor a mainilor si chirceala ca de crampe...sunt colici. Se poate incerca mai intai inca o 'ragaiala', pus bebe pe umar si ajutat sa scoata aerul din stomac.Veti observa ca desi nu mai elimina nimic, totusi se linisteste. Asta datorita pozitiei verticale si a caldurii mamei/tatalui. Pe langa orice alte remedii farmaceutice, cel mai simplu este sa adormiti bebele in brate tinandu-va palmele pe burtica ei, sau stand cat mai vertical sprijinita de umarul vostru. Daca reuseste sa  adoarma asa, se poate aseza in patut pe o parte, cu o sticluta cu apa calda sprijinita de burtica si foarte bine invelita ca sa-i fie cald. 
Ca remedii de genul picaturi, ceaiuri, etc, noi pana acum am incercat doar Espumisan fara niciun rezultat.   Urmeaza sa incercam Bonisan si masajul cu ulei de sunatoare pe burtica...care am auzit ca 'face minuni'. 
Oricum de colici se pare ca nu scapa nimeni si pana la urma este doar o faza in care aparatul digestiv al micutilor se dezvolta asa ca...sa speram ca trec repede.

Un comentariu:

  1. Poți încerca Debridat, la noi a avut efect ... sau mai poți încerca masajul burticii în sensul acelor de ceasornic. În rest doar răbdare și să vă faceți mari!

    RăspundețiȘtergere